Vurige Weekdagen brengen warmte in de school

Elk jaar zet onze school Sint-Jan Berchmanscollege Mol zich in voor meerdere goede doelen. Dit schooljaar namen wij als leerlingen van 6 Humane Wetenschappen het initiatief om ons in te zetten voor de Rode Neuzen Actie en de Warmste Week.

We bedachten allerlei activiteiten die niet alleen geld zouden opbrengen, maar die ook zorgden voor entertainment.

Daarom organiseerden enkele leerlingen tijdens de ouderavond van eind december de Warmste Bar. Dat was meteen een succes: gezelligheid en een opbrengst van 340 euro.

Enkele weken later zetten we ons project na de kerstvakantie verder. Zo begonnen we de week van 14 januari met een startmoment dat enthousiasmerend en krachtig was. Dan volgde een reuzestoelendans die, eenmaal op gang, een warme sfeer met zich meebracht. Leerlingen van de eerste graad vroegen zelfs om een herhaling tijdens de namiddagspeeltijd.

De volgende dag hielden we een badmintonwedstijd met 12 enthousiaste leerkrachten. Er kwamen maar liefst 250 leerlingen kijken die inkomgeld konden betalen.

De massaloop of zeg maar Mini-Warmathon op donderdag was één van de meest succesvolle activiteiten. Bijna alle klassen van het eerste graad waren ingeschreven en ook dit leverde een groot bedrag op.

Op vrijdag was er de massaloop van de tweede en derde graad en het afsluitmoment met ondermeer een toneeltje en een dans die op de speelplaats door de leerkrachten op gang werd getrokken.

Wat we zeker ook niet mogen vergeten is de verkoop van donuts, wafels en snoepjes (rode neuzen!), die de ganse week liep als een trein.

Op vrijdag werd ook de opbrengst meegedeeld; meer dan 1000 euro. Het precieze bedrag volgt nog. Natuurlijk was ook de directie daar heel fier op en spraken zij hun oprechte dank uit terwijl ze samen met de organisatoren boven op de gaanderij stonden.

Kortom, het was een geslaagde week met een mooi eindresultaat waar wij, de leerlingen, trots op zijn!

Onze leerkrachten waren blij met het enthousiasme, het grote engagement en het verbindende effect van heel het project.

Chapeau voor iedereen!

Ikram Ouchani (6HWa) en Christel Theunis (leerkracht) namens het Rode Neuzen Team

Willen jullie helemaal warm lopen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, volg dan onze Facebook-pagina:  https://www.facebook.com/Warmste-Neuzenactie-2307838205956433/