SJB strijdt mee in de Punch Powertrain Solar Olympics

Zes leerlingen van 4WEc hebben zich samen met hun leerkracht fysica met de Solar Scientists geëngageerd om het Sint-Jan Berchmanscollege te vertegenwoordigen voor de Punch Powertrain Solar Olympics. Dit wordt georganiseerd door hetzelfde team jonge ingenieurs dat onlangs de Solar Challenge voor België in Chili heeft gewonnen.

De wedstrijd bestaat uit het bouwen van een mini-zonnewagen waar de Solar Scientists al hard aan hebben gewerkt.

Op woensdag 27 februari gaan deze zes leerlingen een eerste keer samen komen met de andere teams en de begeleidende ingenieurs. Bedoeling is feedback te krijgen van het organiserende team over hoe de leerlingen het project tot nu toe hebben aangepakt en om tips te krijgen om een zo goed mogelijke zonnewagen te bouwen.

Deze samenkomst die plaatsvindt te Brussel zal voor Jules, Guillaume, Thibau, Ferre, Matthijs en Robbe ongetwijfeld een leerrijke tussenstap zijn onderweg naar de definitieve realisatie van de ‘zonnewagen’.