Lieven van Vaerenbergh brengt op zondag 17 maart om 10.30u ‘Ondertiteld Sous-titré’ in onze Podiumzaal

Zoals de vorige jaren organiseert de Stichting Sint-Jan Berchmansfonds van het college naast drie lezingen ook een Kennisacademie Plus met een muzikaal optreden. Dit jaar treedt Lieven van Vaerenbergh op met het programma ‘Ondertiteld Sous-titré’.

Lieven van Vaerenbergh werd geboren in Balen-Wezel in een muzikaal gezin en was gedurende zijn hele professionele loopbaan leraar plastische kunsten. Met het VeVe-familieorkest stond hij destijds al op het podium van de K-avonden in het Sint-Jan Berchmanscollege.

Hij is de zingende bezieler van het stemmingsorkest ‘Het Gompels Genot’ en is ook actief als geluidstechnicus van bekende kleinkunstartiesten zoals Kris de Bruyne, Jan De Wilde en Della Bosiers.

Sinds enkele jaren heeft Lieven een bijzondere interesse voor Franse chansons. Zo begon hij met het hertalen van Franse liederen van grootheden zoals Jacques Brel, Georges Brassens, Charles Aznavour, Jean Ferrat, Yves Montand en vele anderen. Dit leidde tot het intimistische en muzikaal-poëtische programma ‘Ondertiteld Sous-titré’.

Terwijl hij zichzelf op gitaar begeleidt, brengt Lieven vele prachtige, oude Franse chansons weer tot leven in ‘verstaanbare’ woorden, alsof ze even ondertiteld worden voor het publiek.

De voorstelling vindt plaats in de Podiumzaal van het college op zondag 17 maart om 10.30 uur. Na het optreden wordt er om 12.00 uur een aperitief aangeboden in de foyer van de school.

De toegang is gratis en vooraf reserveren hoeft niet. De voorstelling wordt een warm hart toegedragen door de ‘cultuurvrienden van SJB’.