Oud-leerling Emiel Legrand komt met zijn zonnewagen vanuit TU Delft naar SJB

Oud-leerling en student aan de TU Delft Emiel Legrand maakt deel uit van het zonneraceteam ‘Vattenfall Solar Team’ van de TU Delft. De teamleden bouwen dit jaar hun tiende zonneauto, waarmee ze in oktober voor de achtste keer de ‘Bridgestone World Solar Challenge’ in Australië hopen te winnen. Emiel heeft de opdracht om de aerodynamica van de wagen te optimaliseren.
Emiel kwam op maandag 1 april de jubileumauto met de bijzondere naam ‘NunaX’ presenteren aan de leerlingen SJB die 8 uren wiskunde op het programma hebben staan. Ook de 6 leerlingen van 4WEc die samen met Mr. Leijssen een mini-zonnewagen bouwen en die in de Solar Power Challenge actief zijn, deelden hun ervaringen met Emiel en raakten door hem verder geïnspireerd.Emiel deelde in onze Podiumzaal eerst de visie van waaruit zijn team deelneemt aan het wereldkampioenschap: ‘It’s Possible’. Ze geloven dat het mogelijk is om voor de achtste keer met TU Delft wereldkampioen zonneracen te worden in Australië, maar ook dat een leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie mogelijk moet zijn.

We wensen Emiel en zijn team vanuit SJB veel succes met de uitdaging. Die uitdaging is een 3.000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide die volledig op de kracht van de zon verreden moet worden tussen 13 en 20 oktober 2019.
Wint TU Delft of zal de KULeuven zoals vorig jaar in Chili donkere wolken voor de zon laten schuiven ?