SJB heeft met Martijn van 4LA5a een finalist in de Franse Olympiade ‘Olyfran’

De leerkrachten Frans van SJB zetten hun schouders onder een nieuwe, verrijkende uitdaging voor hun leerlingen. Zij nemen dit schooljaar deel aan de Franse Olympiade voor middelbare scholen, Olyfran.

Zij nodigden de leerlingen van de tweede en derde graad uit om zich te engageren voor deze olympiade. Leerlingen van de tweede graad ASO konden vrijwillig deelnemen aan de JUNIOR-ronde. Voor de leerlingen van de derde graad ASO en TSO was dat de MAX-ronde. Ook tweetalige leerlingen konden zich inschrijven voor een aangepaste ronde.

De startronde vond plaats op school op woensdag 27 februari 2019 tijdens het eerste en tweede lesuur. We verwachtten van de ingeschreven leerlingen een sterk engagement. Ze werden daarvoor in een voorbereidend traject gecoacht door de leerkrachten Frans.

Leerlingen van de derde graad Moderne Talen werden verplicht deel te nemen aan Olyfran. Zij werden vrijgesteld van het voorbereidend traject. De bevraagde kennis en vaardigheden zijn immers intrinsiek verbonden aan hun studierichting.

Al deze inspanningen werden beloond. Flink wat deelnemers en…Martijn Spaepen van 4LA5a plaatst zich met 97% voor de finale in de Universiteit Hasselt op 24 april.

Bovendien is er een leuk extraatje verbonden aan de Franse Olympiade. Vanuit Olyfran worden er mooie prijzen voorzien voor de best presterende leerlingen. Denk daarbij aan filmtickets, een (taal)stage, interrailtickets en zelfs een reis. Daarnaast reikt onze school zelf een prijs uit aan de primus!

We wensen Martijn alle succes toe op 24 april !