Afronding ‘Rode Neuzen Actie’ voor derdejaars met film ‘Ladybird’ op dinsdag 21 mei

Mentale kwetsbaarheid durven bespreken kan de start zijn om rond mentale weerbaarheid te werken. Dat is het doel van de ‘Rode Neuzen Actie’ die na een start voor de hele school ook accenten krijgt naar elke leeftijdsgroep en leerjaar.

Het doel is daarbij om kinderen, jongeren met psychische problemen hulp te bieden. Dit jaar zamelden de leerlingen van SJB geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken a.h.v. het project ‘De Warmste Week’ van 6 Humane Wetenschappen.

Ter afronding van de actie gaan op dinsdag 21 mei al onze derdejaars naar de meermaals bekroonde film ‘Ladybird’ kijken in onze Podiumzaal.

Onze leerkrachten Nederlands doen een voorbeschouwing op de film en verzorgen ook de creatieve naverwerking ervan.

In Ladybird nemen de leerlingen een kijkje in het leven van het hoofdpersonage, Christine. Ze is op zoek naar zichzelf en zoekt met veel vallen en opstaan haar plaatsje in de maatschappij. In het dorp waarin ze woont heeft ze de pech aan de verkeerde kant van de spoorweg, die het dorp in tweeën snijdt, te zijn geboren.

Leerlingen zullen met respect voor privacy in de naverwerking bezig zijn met hoe de thuissituatie, de financiële situatie, vriendschappen, liefde, geloof en toevalligheden iemand op ‘een bepaald spoor’ kunnen zetten of brengen in het leven. Leeerlingen krijgen voor het bekijken gerichte vragen waaruit ze er een aantal kiezen die ze zullen beantwoorden tijdens de nabespreking van de film.