SJB wederom finalist in de Sociale Wetenschappen Olympiade !

Het wordt bijna traditie, maar ook dit schooljaar hebben we een finalist in de SOWO, zijnde de Sociale Wetenschappen Olympiade. Lotte Willekens (6EC-WI), Julie Smeyers (6EC-MT) en Laura Dierckx (6EC-MT) deden een onderzoek naar de vraag ‘Hoe CO2-bewust is de gemiddelde Belg bij zijn transportkeuzes en aankopen van voedingsmiddelen en textiel?’

Op zaterdag 27 april brengen de leerlingen hun presentatie in het Hendrik Consciencegebouw (Ministerie van Onderwijs) te Brussel. Lotte Willekens zal daar voor onze school aanwezig zijn om het antwoord op de onderzoeksvraag uit de doeken te doen. We wensen haar daarbij veel succes.

Hopelijk doen Lotte, Julie en Laura het even goed dan Stef Vanaken en Alexander van den Bosch die vorig schooljaar zijn in de categorie ‘maatschappelijke cohesie‘ wisten te winnen met hun onderzoek omtrent ‘het basisinkomen’.

Hopelijk doen ze het even goed dan Friedl Michiels, Lis Van Herck en Julie van den Bulck die vorig schooljaar in de categorie ‘economie’ wisten te winnen met hun onderzoek omtrent ‘de psychologische be├»nvloeding van consumenten’.

Het SJB-college kan weeral fier zijn op de prestaties van haar leerlingen en dankt begeleidende leerkracht Rob Philipsen voor het inspirerende volhouden.