SJB zegeviert in de finale van de ‘Punch Powertrain Solar Olympics’

Zes leerlingen van 4WEc namen samen met hun leerkracht mijnheer Leijssen deel aan de ‘Solar Scientists’ om het Sint-Jan Berchmanscollege te vertegenwoordigen voor de ‘Punch Powertrain Solar Olympics.’

Deze challenge wordt georganiseerd door hetzelfde team jonge ingenieurs dat onlangs de Solar Challenge voor Belgiƫ in Chili heeft gewonnen.

De wedstrijd bestaat uit het bouwen van een mini-zonnewagen waar de Solar Scientists al hard aan hebben gewerkt.

Op woensdag 8 mei ging de finale door met uitreiking van de prijzen voor de snelste challenger, de publieksprijs, de juniorprijs en beste pitch. Deze finale vond plaats in Technopolis, Mechelen.

Thibau, Guillaume, Jules, Robbe, Matthijs en Ferre van 4WEc zegevieren samen met hun leerkracht Willem Leijssen met hun zonnewagen op de Solar Olympics 2019 en scoorden de beste pitch.

Een eerste reactie van de jongens:

‘Na maanden zwoegen op design en 3D-prints, assen, koppelingen en wielen, (verbrande) motoren en (gecrashte) prototypes, sponsors en budgetten, business plannen en marketing strategieĆ«n, was het eindelijk zover! Op 8 mei namen we deel aan de finale van de Solar Olympics met onze zelfgebouwde zonnewagen. Nadat we onze poule ongeslagen wonnen, namen we na de knockout fase de zesde plaats in beslag. Tussendoor moesten we ook nog onze marketing pitch voor de jury brengen. Die was blijkbaar onder de indruk, want we kaapten de prijs voor beste business model weg!

Je kan onze wagen komen bewonderen op de open dag in het wetenschapslokaal (B0.02).

Volgend jaar doen we zeker weer mee met de Solar Olympics met een mooiere, maar vooral snellere wagen.’

https://www.facebook.com/solarteam.be/photos/pb.152660838216151.-2207520000.1556896992./1275950035887220/?type=3&theater

het Solar Scientist team