Open Monumentendag op zondag 8 september: kunst en entertainment op den BoulevART en in SJB.

De dienst erfgoed organiseert in samenwerking met k.ERF, de Kamer voor Heemkunde, de Molse Gidsenkring en de Cultuurvrienden van het SJB-College, Open-Monumentendag 2019 onder de noemer ‘Kunst en entertainment op den BoulevART’.

Er worden drie herenhuizen opengesteld voor het publiek:
– Huis van vrederechter Henri Van Genechten (Jakob Smitslaan 20): woning van de Nieuwe Zakelijkheid uit 1938.
– Huis van Emiel Mortier (Jakob Smitslaan 30): art-deco woning uit 1934.
– Huis van Leon Van Hoof (Adolf Reydamslaan 56): art-deco woning uit 1926.

Er is een programma onder leiding van een gids voorzien van 2 uur, waarbij een rondleiding per huis is voorzien van 30 minuten.  De rondleiding wordt afgesloten in het SJB-college, waar Trio MuzeMan de deelnemers een halfuurtje muzikaal en poëtisch zal verrassen. Tjen Martens, Frans Deckx en Rik Van Braband brengen in de podiumzaal gedichten en liederen over de Molse Boulevard op een artistieke wijze én met vaart. Een geschikte afsluiter van deze ‘BoulevART’ dus!

De plaatsen zijn beperkt. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk om te kunnen deelnemen! Je kan gratis inschrijven vanaf 24 augustus tot 4 september 2019 via:www.gemeentemol.be/boulevart of ter plaatse op de dienst erfgoed, Molenhoekstraat 2,  tijdens de openingsuren. Er zijn rondleidingen om 9.30 uur, 11 uuur, 13 uur en 14.30 uur. Je wordt verwacht aan het onthaal maximum 30 minuten voor het aanvangsuur aan het SJB-College, Jakob Smitslaan 36. De rondleidingen zijn gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.