SJB schenkt 15.405,84 euro aan goede doelen

Dat SJB een brede school is die met haar drie opvoedingspijlers ‘leren – leven – zorgen’ in dialoog staat met haar directe leefomgeving wordt nog eens gesymboliseerd door de cheque van meer dan 15.000 euro voor diverse goede doelen.

Via negen verschillende leerlingen- en leerkrachtenacties werd geld ingezameld dat aan veertien verschillende organisaties werd gedoneerd. Naar goede gewoonte wordt er vanuit elke goede-doel-activiteit 10% van de opbrengst aan het sociaal fonds van SJB geschonken dat er actief voor zorgt dat iedereen gelijke kansen krijgt tijdens zijn of haar onderwijscarrière op SJB. Ons sociaal fonds zag zijn rekening alzo gespekt met 845,50 €.

De tweejaarlijkse SJB-quiz schonk 2000 € aan het Sara Kenis Center vzw van onze te vroeg overleden oud-leerling Sara.

Onder bezieling van turnleerkracht Marc Goor werd er 780 € bijeen gelopen voor de MUCO vzw.

Onze leerlingen van de eerste graad haalden via hun traditionele stiftenverkoop maar liefst 3700 € op voor de Damiaanactie.

De ondernemende leerlingen van 5 Handel brachten via hun Fairtrade OXFAM verkoop 600 € voor Kom Op Tegen Kanker in het laatje.

De opbrengst van het door de SJB-leerlingen georganiseerde schoolfestival Koergekweel leverde twee cheques op van elk 320 €: voor Brandwondenkids en Nicamol.

De leerlingen van Palegro, een pastorale werkgroep op de school, schonken – ondersteund met een knappe speech – drie cheques weg: twee van elk 250 € voor Wereld Natuur Fonds en Make-a-Wish en ééntje van 200 € voor Mercy Ships.

Onze Amnestyraad  kon 940 € laten bijschrijven op de rekening van Amnesty International.

De Grote Gezellige Gitaar Groep (GGGG) mocht twee organisaties blij maken: Frans Vanuytven kon 1260 € aan Gym Mol en 1130 € aan ons Educatief Reservaat overmaken.

Doorheen het hele schooljaar organiseerden onze leerlingen van 6 Humane Wetenschappen activiteiten voor de Warmste Week. Deze Vurige Weekdagen leverden twee mooie cheques op van elk 1400 €: één voor de Rode Neuzen Actie en een andere voor Villa Rozenrood.

Alles opgeteld dus 15.405,84 euro voor goede doelen.

Het moment van de uitreiking van de cheques op 27 juni in onze Kapittelzaal was een gezellig samenzijn met allemaal blije mensen.

Ook dit is ‘de jeugd van tegenwoordig’.