Verkeersweek 25 t.e.m. 29 november

Jongeren tussen 10 en 24 jaar zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Dat merken we nog jaarlijks aan de ongevallencijfers. Als school vinden we het dan ook belangrijk om de leerlingen mee voor te bereiden op de risico’s en de gevaren van het verkeer.

Van 25 tot en met 29 november 2019 komt de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) naar onze school voor een Verkeersweek. Een team van VSV-lesgevers komt ter plaatse en geeft workshops in de school voor onze leerlingen van het eerste en het derde jaar. Er wordt voor hen voorzien in een programma op maat, aangepast aan de leeftijd en de leefwereld van de jongeren. Dit voor elke klas gedurende drie aaneensluitende lesuren.

Eerste jaar (ma 25/11 en di 26/11)

• Workshop 1: Fietsfabriek

• Workshop 2: Velovaardig

• Workshop 3: Quiz je veilig

Derde jaar (wo 27/11, do 28/11, vr 29/11)

• Workshop 1: Dode hoek in zicht

• Workshop 2: Focus op de weg

• Workshop 3: Quiz je veilig

Voor de organisatie van deze Verkeersweek slaan we de handen in elkaar met onze collega’s van Campus Sint-Lutgardis.

Van maandag tot en met donderdag gaat het programma door op onze campus. Enkele klassen van Campus Sint-Lutgardis zullen hierop aansluiten. Op vrijdag is Campus Sint-Lutgardis gastheer en ontvangen zij VSV. Enkele klassen van onze school zullen in het kader van de Verkeersweek de oversteek maken om de workshops te volgen op Campus Sint-Lutgardis.

Meer info over de inhoud van de workshops vind je op www.vsv.be/doelgroep/scholen/verkeersweken.

Met verkeersvriendelijke groeten