#TAPKLAP: nieuw vanaf 31 januari in Tydeeh

Misschien hebben jullie er de afgelopen weken iets van opgevangen. Misschien ook niet. Maar de jeugddienst van Mol en jeugdhuis Tydeeh trokken naar de scholen om verschillende slogans te verspreiden.

‘Klap wa? Tap klap!’ of ‘Als’t van uw ma mag’, ‘Hang niet buiten maar binnen’. Met deze slogans gaven we de aftrap voor het project #TAPKLAP.

Waarom? We ervaren dat we zowel in de Gemeente Mol als bij Jeugdhuis Tydeeh de jongeren tussen 12 en 16 jaar niet of moeilijk bereiken. Wat leeft er? Wat doen ze graag? Welke mening hebben ze over bepaalde zaken in de gemeente? Weten ze dat Mol een Jeugdhuis heeft? Weten ze dat ze daar naartoe kunnen gaan, al is het voor chillen? Willen ze zelf iets opstarten of veranderen?

Daarom! Bieden we vanaf vrijdag 31 januari 2020 elke laatste vrijdag van de maand tussen 19 en 22 uur het jeugdhuis aan. Het is een plek waar jongeren kunnen komen chillen, hangen, muziek draaien, … en zoveel meer kunnen komen doen. De invulling van #TAPKLAP kan in de toekomst door hun ingevuld worden. We verplichten hen niks. Willen ze gewoon in zetels zitten en chillen? Geen probleem, kom maar af! Willen ze maar een uurtje aanwezig zijn? Geen probleem, onze deur staat open! Willen ze komen discussiëren over dingen die ze graag anders zien in de gemeente? Graag! We denken graag mee!

Wat doet de jeugddienst en het jeugdhuis? Wij zullen de hele avond en elke laatste vrijdag van de maand aanwezig zijn. We zijn het aanspreekpunt bij vragen. Maar we houden ons op de achtergrond zodat de jongeren hun ding kunnen doen. Maar geen paniek, we checken de leeftijd van elke jongeren en zullen er op toezien dat er GEEN alcohol geschonken wordt onder de 16 jaar.

Concreet:

Wat? Bijeenkomst op elke laatste vrijdag van de maand voor jongeren tussen 12 en 16 jaar.

Waar? Jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, 2400 Mol.

Hoe laat? 19 tot 22 uur.  

 

Indien jullie nog met vragen zitten, mogen jullie steeds contact met ons opnemen.

Jeugddienst Mol – Jeugddienst@gemeentemol.be of 014 33 05 30

Jeugdhuis Tydeeh – info@tydeeh.be of 014 32 12 83

 

Op onderstaande link kunnen jullie het filmpje downloaden.

https://we.tl/t-1YnJgTMTJJ

 

Vriendelijke en enthousiaste groeten,

Bas Wouters (Jeugdhuis Tydeeh)

Elien Clijsters (Jeugdhuis Tydeeh)

Jan Kestens (Jeugdhuis Tydeeh)

Evy Cuyvers (Jeugddienst Mol)

Natalja Verbruggen (Jeugddienst Mol)