3 SJB’ers nemen wederom deel aan ‘Punch Powertrain Solar Olympics’

Ferre, Kobe en Ferre uit het vierde jaar Wetenschappen hebben zich samen met hun leerkracht Willem Leijssen met hun ‘Team SolArcade’ geëngageerd om het Sint-Jan Berchmanscollege te vertegenwoordigen voor de ‘Punch Powertrain Solar Olympics’. Dit wordt georganiseerd door hetzelfde team jonge ingenieurs dat onlangs de ‘Solar Challenge’ voor België in Australië heeft gewonnen.

De wedstrijd bestaat uit het bouwen van een gadget op zonne-energie waar de jongens al hard aan hebben gewerkt. Op woensdag 4 maart mogen deze drie leerlingen een eerste keer samen komen met de andere teams en de begeleidende ingenieurs.

Bedoeling is feedback te krijgen van het organiserende team over hoe de leerlingen het project tot nu toe hebben aangepakt en om tips te krijgen om een zo goed mogelijke Arcade te bouwen.

Deze samenkomst vindt plaats in het Blue Point gebouw te Brussel (August Reyerslaan 80, 1030 Brussel) en gaat door van 9.30u tot 14.30u.

De leerlingen vertrekken met het schoolbusje om 7u30 stipt aan de school.