Drie SJB-leerlingen naar tweede ronde Junior Olympiade Natuurwetenschappen

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of JON is een wedstrijd waarin leerlingen, van de tweede graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie, chemie, fysica en geografie beantwoorden.

De JON bestaat uit 2 rondes. De eerste ronde verloopt online op de school van de deelnemers en staat onder toezicht van de JON schoolverantwoordelijke Mevr. Tinne Maes.

In de tweede ronde strijden een 200-tal deelnemers voor één van de 30 medailles.  Maar liefst 3 leerlingen van SJB wisten door te dringen tot deze tweede ronde: Cailleach Sannen en Ferre Smeets van 4WEc en Pieter Deceuninck van 4WEa.

Tijdens de proclamatie worden 5 gouden, 10 zilveren en 15 bronzen medailles uitgereikt. De medaillewinnaars ontvangen eveneens een mooie prijzenpakket. De jury bepaalt het selectiepercentage voor tweede ronde en medaille winnaars.

We wensen Cailleach en Ferre (4WEc) en Pieter (4WEa) veel succes en leerplezier in ronde twee.

Doe dat ‘gewoon buitengewoon’!