Eretitel ‘Olympiadeschool Wetenschappen’ + Pieter (4WEa) behaalt brons in de finale

De voltallige organisatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen deelde mee dat ons college SJB de titel ‘Olympiadeschool Wetenschappen 2020-2022’ heeft behaald.

Op zondag 24 mei 2020 werd deze titel op een proclamatie aan ons overhandigd. In de maand juni zullen we het mooi embleem ontvangen  dat we fier een plaats in de Foyer op onze school zullen geven.

2021-2023 Olympiadeschool Wetenschappen_SJB Mol

Op zondag 24 mei 2020 om 15 uur startte de online proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Na de bekendmaking van de rangschikkingen van de finalisten en de medaille winnaars kwamen de Olympiade Scholen aan de beurt.

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen of JON is een wedstrijd waarin leerlingen, van de tweede graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie, chemie, fysica en geografie beantwoorden.

De JON bestaat uit 2 rondes. De eerste ronde verliep online op de school van de deelnemers en stond onder toezicht van de JON schoolverantwoordelijke Mevr. Tinne Maes.

In de tweede ronde streden een 200-tal deelnemers voor één van de 30 medailles.  Maar liefst 3 leerlingen van SJB wisten door te dringen tot deze tweede ronde: Cailleach Sannen en Ferre Smeets van 4WEc en Pieter Deceuninck van 4WEa.

Tijdens de proclamatie op 24 mei werden 5 gouden, 10 zilveren en 15 bronzen medailles uitgereikt. De medaillewinnaars ontvingen eveneens een mooie prijzenpakket.

Pieter behaalde zondag een mooie bronzen plak. U kan hier de proclamatie herbekijken.

Van harte proficiat, Pieter ! Je bent bij de 30 slimste Vlaamse wetenschappers van jouw leeftijd. Voorwaar knap !