Ook jij benieuwd naar het nieuwe derde jaar?

Zit je nu in het tweede jaar van de middelbare school? Dan start je na een boeiend en goed begeleid studiekeuzeproces in het tweede jaar op 1 september 2021 in de tweede graad.

Je interesses en capaciteiten vormen de leidraad in die positieve studiekeuze.

In deze corona-tijden mogen we jullie niet op onze school ontvangen. Er zal daarom geen live-infoavond doorgaan op de school. Er is ook niet een online vast presentatie-moment voorzien. Wel zal alle materiaal vrij – en zonder aanmelden of codes – raadpleegbaar zijn op de websites van KSOM en SJB:

 • Het definitieve KSOM-aanbod vanaf 1 september 2021 in de vier campussen dat je hier vindt.
 • Een door de directeur tweede graad, Frank Dillen, ingesproken filmpje van 10 minuten over de belangrijkste begrippen, data en aandachtspunten i.v.m. ons vernieuwde derde jaar.

 

 

 • Drie presentaties die jullie daarna gericht kunnen bekijken:
  • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de finaliteit doorstroom (domeinoverschrijdend – domeingebonden);
  • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de domeingebonden doorstroom en de dubbele finaliteit;
  • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de dubbele finaliteit en de arbeidsmarktgerichte finaliteit.

Het is raadzaam om te starten met het filmpje (10′) om daarna een presentatie op eigen maat te kiezen.

Onze online info blijft permanent raadpleegbaar. Hou daartoe www.ksom.be of onze website www.sjbmol.be in de gaten. Onze brochures per domein en per richting zullen jullie helder informeren over de lessentabellen, profielen en de toekomstmogelijkheden.

 • Vanaf maandag 10 mei vanaf 10 uur zijn online inschrijven mogelijk voor niet SJB’ers. Dat kan vanaf dan via onze website.
 • Na een inschrijving maken we – met die leerlingen die nog niet op ’t College zitten – ook graag een persoonlijke (online) afspraak om het schooljaar goed voor te bereiden.

Wij zijn er alvast klaar voor en kunnen ons voorstellen dat je – wanneer je ’t College van Mol nog niet kent – benieuwd bent hoe onze school er van binnen uitziet en wat ons uniek maakt als school.

Via de KSOM- of SJB-website, maar ook via www.sjbmolinformeert.be kom je in dat verband binnenkort vast op een ‘virtual SJB-tour’ terecht.

Loop maar binnen en tik maar eens iemand virtueel op de schouder om meer te weten te komen over onze school waar we ‘het gewone buitengewoon’ trachten te doen en erin geloven dat jij dat ook kan!

We zijn er met ons team klaar voor op onze school waar we ‘het gewone buitengewoon’ trachten te doen en erin geloven dat jij dat ook kan!

Wil je inschrijven dan kan dat online vanaf 10 mei om 10 uur via deze link.

Hebt u nu reeds vragen? Stel ze ons gerust via dit vragenformulier!

Tot binnenkort!