Administratie (7de jaar)

Dit specialisatiejaar vergroot je beroepsbekwaamheid als commercieel medewerker binnendienst en onthaalmedewerker. Je vergroot je praktische kennis van Nederlands, Frans en Engels. Je oefent klantencontacten via activiteiten aan de helpdesk, in de balieverkoop, in de showroom, op een beurs of via e-business.

Je doet de administratieve opvolging van klanten, leveranciers en voorraden met behulp van ERP-software, en diept je ICT-skills verder uit in professionele softwarepakketten als Indesign, Acrobat, Photoshop. Via de zeven uren stage in bedrijven in de buurt en via een studentenbedrijf in de school leer je ook werken in team.

Je profiel

  • Je wilt handelsvakken praktisch toepassen in een kantooromgeving;
  • Je werkt nauwkeurig, stipt en ordelijk en neemt initiatief;
  • Je kunt werken in teamverband en ook zelfstandig uit de verf komen.

Je toekomstmogelijkheden

De leerlingen die voor het zevende specialisatiejaar slagen, krijgen een diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer. Zij hebben de competenties verworven van onthaalmedewerker en commercieel medewerker binnendienst. Normaal komen leerlingen na het zevende jaar op de arbeidsmarkt terecht. Gemotiveerde leerlingen hebben kans tot slagen in een HBO5-opleiding of een Se-n-Se of secundair-na-secundair-opleiding, zoals Immobiliënbeheer, Commercieel Webverkeer, of Medico-sociale Administratie. Via de school of ons CLB kan je daarover steeds meer info bekomen.

Voor meer informatie kan je via deze link de pdf-versie van onze infobrochure ‘Administratie in het 7de jaar’ downloaden.