Eerste leerjaar

Op 1 september 2019 start de modernisering van het secundair onderwijs. Leerlingen met een getuigschrift basisonderwijs starten in het eerste leerjaar A. Het basislesrooster van 28 lesuren is in elke module gelijk. We voorzien voor iedereen een rijk en gevarieerd aanbod. De aanpak, de moeilijkheidsgraad en het tempo zijn wel verschillend. We onderscheiden in KSOM drie modules:

Onze school biedt het eerste leerjaar A aan, met daarbinnen keuze tussen de keuzepakketten FAST (met Latijn), PLUS en FLEX. Voor informatie over het eerste leerjaar B en de keuzepakketten die op de andere KSOM-scholen aangeboden worden kun je terecht op de website van KSOM.

Klik hier voor de website van KSOM.

 

Boost

In PLUS maken we ruim tijd vrij om te Boosten voor de vakken wiskunde, Frans en Nederlands. We bekijken wat jij nodig hebt om voluit te leren. We leggen de lat graag hoog. Misschien heb je voor het ene vak wat meer aandacht nodig om de basisleerstof te verwerken, maar kun je voor een ander vak al vooruit. Dat kan! Heb je nood aan herhaling voor het ene vak, maar wil je uitdaging voor een ander? We zorgen voor een mooi aanbod op maat. Steeds zijn er leerkrachten ter beschikking om met jou op pad te gaan. In de PLUS-module willen we de leerlingen graag een stevig pakket extra doelen aanbieden. Verbreden betekent dat we méér doen om je echt te laten ontdekken wat je graag doet. Verdiepen betekent dat we het moeilijker maken om te kijken waar je goed in bent.

Ook in FLEX gaan we Boosten. Hier zullen we vooral inzetten op herhalen en veel minder op verbreden en verdiepen. We leggen de lat dus minder hoog dan in FAST en PLUS. We focussen vooral op de basisdoelen.

Kompas

Naast Boost is er in PLUS en FLEX ook ruimte voor Kompas. Tijdens deze uren gaan we onze eigen talenten en interesses ontdekken. Zo leren we welke richting het best bij ons past. In de PLUS-module blijven we op onze eigen campus, maar in de FLEX-module trekken we op verkenningstocht naar de andere campussen van KSOM. Samen met onze vertrouwde coach leren we daar van experten in een levensechte ruimte wat de verschillende richtingen van KSOM inhouden. We weten dus goed waarvoor we kunnen kiezen en proeven al eens van de sfeer op de verschillende campussen.

Titularisuur

Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe leerkrachten, alles wordt nieuw. We besteden veel aandacht aan de overstap vanuit je basisschool en daarom voorzien we een vast lesuur met je klastitularis. Zich goed voelen in de klas, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, leren leren, leren organiseren en plannen, leren de juiste keuze maken naar het tweede leerjaar: tijdens dit wekelijkse uurtje komen al deze aspecten aan bod. Je klastitularis wordt zo je vertrouwensleraar en het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders.