Tweede graad

1/ Hierbij alle info over het vernieuwde derde jaar (vanaf 1 sept 2021):

  • Een door de directeur tweede graad, Frank Dillen, ingesproken filmpje van 10 minuten over de belangrijkste begrippen, data en aandachtspunten i.v.m. ons vernieuwde derde jaar.

 

 

  • Drie presentaties die jullie daarna gericht kunnen bekijken:
    • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de finaliteit doorstroom (domeinoverschrijdend – domeingebonden);
    • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de domeingebonden doorstroom en de dubbele finaliteit;
    • Hier vind je de SJB-lessentabellen van de dubbele finaliteit en de arbeidsmarktgerichte finaliteit.

Het is raadzaam om te starten met het filmpje (10′) om daarna een presentatie op eigen maat te kiezen.

Op donderdag 20 mei is er ’s avonds van 19.30u tot 21.30u ook een online live-chat voorzien waarbij jullie aan directie, beleidsondersteuners en aan de leerkrachten per richting jullie persoonlijke vragen kunnen stellen en een direct antwoord krijgen. Jullie krijgen hierover later meer info.

Hebt u nu reeds vragen? Stel ze ons gerust via dit vragenformulier!

Onze online info blijft permanent raadpleegbaar. Hou daartoe www.ksom.be of onze website www.sjbmol.be in de gaten. Onze brochures per domein en per richting zullen jullie helder informeren over de lessentabellen, profielen en de toekomstmogelijkheden.

  • Vanaf maandag 10 mei vanaf 10 uur zijn online inschrijven mogelijk voor niet SJB’ers. Dat kan vanaf dan via onze website.
  • Na een inschrijving maken we – met die leerlingen die nog niet op ’t College zitten – ook graag een persoonlijke (online) afspraak om het schooljaar goed voor te bereiden.

De brochures kan u via de links hieronder raadplegen:

Wij zijn er alvast klaar voor en kunnen ons voorstellen dat je – wanneer je ’t College van Mol nog niet kent – benieuwd bent hoe onze school er van binnen uitziet en wat ons uniek maakt als school.

Via de KSOM- of SJB-website, maar ook via www.sjbmolinformeert.be kom je in dat verband binnenkort vast op een ‘virtual SJB-tour’ terecht.

Loop maar binnen en tik maar eens iemand virtueel op de schouder om meer te weten te komen over onze school waar we ‘het gewone buitengewoon’ trachten te doen en erin geloven dat jij dat ook kan!

We zijn er met ons team klaar voor op onze school waar we ‘het gewone buitengewoon’ trachten te doen en erin geloven dat jij dat ook kan!

Tot binnenkort!

 

2/ Hierbij alle info over de huidige situatie in de vierde jaren die nog niet onder de modernisering vallen: 

In de tweede graad kies je niet meer voor een keuzepakket, maar voor een studierichting. Dat wil zeggen dat er minder gemeenschappelijke uren zijn waardoor er uren vrijkomen om de specifieke studierichting te creëren. De studierichtingen die in het derde en het vierde jaar worden aangeboden, zijn dezelfde.

De meeste studierichtingen in de derde graad bouwen verder op die van de tweede. Door je keuze voor een studierichting en mogelijk voor een seminarie-uur of keuzeproject kies je voor een bepaalde voorbereiding op de derde graad.  In de brochure ‘Groeien in de tweede graad’ lichten we toe welke specifieke verwachtingen we hebben naar leerlingen van de tweede graad toe.

In het ASO biedt onze school de volgende studierichtingen aan:

In het TSO is er de studierichting Handel.

In het BSO bieden we de studierichting Organisatie & Logistiek aan.

Lessentabel derde en vierde jaar 

Voor het derde en vierde leerjaar zien de lessentabellen op onze school er als volgt uit: