SJB neemt deel aan de Franse Olympiade ‘Olyfran’

De leerkrachten Frans van SJB zetten hun schouders onder een nieuwe, verrijkende uitdaging voor hun leerlingen. Zij zullen dit schooljaar deelnemen aan de Franse Olympiade voor middelbare scholen, Olyfran.

Zij nodigen de leerlingen van de tweede en derde graad uit om zich te engageren voor deze olympiade. Leerlingen van de tweede graad ASO kunnen vrijwillig deelnemen aan de JUNIOR-ronde. Voor de leerlingen van de derde graad ASO en TSO is dat de MAX-ronde. Ook tweetalige leerlingen kunnen zich inschrijven voor een aangepaste ronde.

De startronde zal plaatsvinden op school op woensdag 27 februari 2019 tijdens het eerste en tweede lesuur. We verwachten van de ingeschreven leerlingen een sterk engagement. Ze worden daarvoor in een voorbereidend traject gecoacht door de leerkrachten Frans.

Leerlingen van de derde graad Moderne Talen worden verplicht deel te nemen aan Olyfran. Zij worden vrijgesteld van het voorbereidend traject. De bevraagde kennis en vaardigheden zijn immers intrinsiek verbonden aan hun studierichting.

Bovendien is er een leuk extraatje verbonden aan de Franse Olympiade. Vanuit Olyfran worden er mooie prijzen voorzien voor de best presterende leerlingen. Denk daarbij aan filmtickets, een (taal)stage, interrailtickets en zelfs een reis. Daarnaast reikt onze school zelf een prijs uit aan de primus!

Zijn leerlingen gebeten door de Franse taal of willen ze zichzelf graag een talige uitdaging voorschotelen? Dan ontvangen de leerkrachten hun inschrijving graag ten laatste op 8 januari 2019. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar mevrouw De Roeck (2e graad, JUNIOR-ronde) of mevrouw Verbeek (3e graad, MAX-ronde).

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij je leerkracht Frans of bij mevrouw De Roeck, mevrouw Pieck en mevrouw Verbeek.