Open Dag op zondag 12 mei: welkom!

Honderden bezoekers zullen zich op zondag 12 mei onder de werktitel ‘het gewone buitengewoon’ weer kunnen laten raken door alles wat op het vlak van ‘leren – leven – zorgen’ op Campus Sint-Jan Berchmans gebeurt. Zij ontmoeten op de Open Dag jongeren met talent op heel uiteenlopend vlak én met engagement.

Iedereen zal druk in de weer zijn. Leerlingen, leerkrachten, ouders en oud-leerlingen. Ze zorgen samen voor een hapje en een drankje, ze begeleiden verschillende activiteiten of geven info. Ze begeleiden ook een mogelijke inschrijving.

Onze modernisering van het eerste jaar binnen KSOM zal ruime aandacht krijgen. De Vergaderzaal is hierbij het scharnierpunt van informatie ivm het algemene aanbod op Campus SJB, de begeleiding van leerlingen en de voorstelling van de verschillende studiedomeinen.

Daarnaast kan je in de pop-upklassen in onze A- en B-blok allerlei les-, info- en belevingsmomenten samen met leerkrachten en leerlingen meemaken: boeiende onderzoeksopdrachten, interessante werkstukken, inventieve experimenten, creatieve werkstukken, inspirerende presentaties zullen samen met ‘klassen in actie’ een beeld geven van onze dagdagelijkse werking.

De speelplaats toont dan weer muzikaal en ander talent van onze leerlingen en bedoelt een gezellige ontmoetingsplaats te zijn. Daar kan u ook vanaf 14.00u doorlopend en zonder voorinschrijving terecht bij een ‘foodtruck’ die aan democratische prijzen lekkere frietjes met mogelijk stoofvlees of curryworst en spaghetti met keuze uit bolognaise of curry aanbiedt. Vanop de speelplaats vertrekken er ook regelmatig rondleidingen in de hele school.

Er kan administratief worden ingeschreven in onze Podiumzaal, waarna we rustig de tijd nemen om samen in gesprek te gaan tijdens de pedagogische inschrijving. Eenieder schrijft immers zijn eigen verhaal. Eenieder kiest voor 1FAST (Latijn) of 1PLUS of 1FLEX.

Daarbij is het zo dat elke leerling die zich op de Open Dag van 12 mei aanbiedt in een campus van KSOM daar ook een plaatsje krijgt.

Op de onderstaande linken vinden jullie alvast volgende info:

– Een filmpje dat de nieuwe invulling van het gemoderniseerde eeste jaar in KSOM duidelijk toelicht (bovenste filmpje kiezen).

– Het aanbod in de tweede graad van SJB met downloadbare richtingspeficieke brochures.

– Het aanbod in de derde graad van SJB met downloadbare richtingspeficieke brochures.

Kom je gewoon herinneringen ophalen aan je eigen collegetijd of maak je voor het eerst kennis met onze school?

Tot zondag 12 mei vanaf 13.00u!