Starten in het tweede trimester: info en wensen

Het jaartal 2020 beloofde evenwicht en harmonie. Een rond getal. Standvastig en vertrouwd. Niemand besefte op nieuwjaarsdag dat 2 maanden en 20 dagen later de wereld er helemaal anders uit zou zien. De vrolijke drukte op de speelplaats verstomde en de klassen bleven leeg. Met heel veel creativiteit en een groot organisatietalent schakelden we op enkele dagen naar een nieuwe realiteit. Flexibel en innovatief bouwden leerlingen en leerkrachten aan een nieuwe vorm van onderwijs. Met vallen en opstaan, maar steeds met één belangrijk doel voor ogen: zorgzaam en duurzaam blijven leren en leven. Knap hoe iedereen gemotiveerd en met grote energie aan de slag ging. Met heel veel respect doen we hiervoor ons hoedje af!

De voorbije dagen sloten we het eerste trimester af. We durven stilletjes hopen dat het nieuwe jaar een mooier perspectief biedt. Zoeken we anders het buitengewone, dan snakken we nu vooral naar het normale. We verlangen naar warm menselijk contact, ongedwongen samen leren én leven, elkaar veilig ontmoeten en omarmen.

Hoopvol en met een groot vertrouwen willen we jullie liefdevolle kerstdagen toewensen en een veerkrachtig en gelukkig nieuwjaar. Zo kunnen we samen groeien en sterker worden.

Voor we goed en wel aan de vakantie kunnen beginnen, geven we graag de volgende informatie mee.

 • Ouders die graag een afspraak maken met de directie kunnen een bericht sturen via Smartschool of een boodschap inspreken op ons antwoordapparaat (014/311841).
 • Het CLB is online bereikbaar op 17,18, 21 en 22 december, telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. Neem vooraf telefonisch contact op via het nummer 014/337620.
 • Normaal gezien starten we op 4 januari opnieuw met de huidige veiligheidsrichtlijnen in code oranje. We hanteren zeker al tot 15 januari het volgende rooster:
  • de eerste graad blijft voltijds naar school komen;
  • de tweede graad volgt halftijds afstandsonderwijs en krijgt fysieke lessen op school op di 5/1, don 7/1, ma 11/1, woe 13/1 en vrij 15/1;
  • de derde graad volgt halftijds afstandsonderwijs en krijgt fysieke lessen op school op ma 4/1, woe 6/1, vrij 8/1, di 12/1 en do 14/1.
 • Hou zeker Smartschool in de gaten voor wijzigingen en updates. Check je lesrooster voor aanpassingen.
 • Bij het begin van het nieuwe trimester krijgen alle leerlingen nog een geprint exemplaar van hun syntheserapport. De digitale versie staat vanaf zaterdag 19 december op Skore.
 • Contactmomenten met vakleerkrachten gaan online door op 11, 12 en 13 januari. Intekenen kan vanaf donderdag 7 januari via de oudercontactmodule op Smartschool.

Fijne vakantie vooreerst!