Info ophalen en inschrijven op SJB? Jouw uniek verhaal start ook dit jaar digitaal!

Ben jij een zesdeklasser die de sprong mag maken naar het eerste leerjaar secundair onderwijs? Wil jij volgend schooljaar zelf je talenten uitspelen op ’t College van Mol? Dan is dit bericht voor jou!

Ben jij ouder van die zesdeklasser? Dan zal dit jou ook interesseren!

Ook dit jaar moeten we omwille van corona het informeren over het leren en leven op SJB anders aanpakken. De regelgeving is op dit moment duidelijk: we gaan daarom opnieuw digitaal. Dat is jammer; we hadden jullie als team van SJB graag samen ontvangen op onze Campus Sint-Jan Berchmans, op ‘t College van Mol.

We geven jullie hierbij graag een overzicht van de reeds gemaakte afspraken in onze scholengemeenschap KSOM. Wees gerust; we zijn er klaar voor!

(1) Infoavond voor ouders: Op 22 en 23 februari organiseert KSOM een digitale infoavond voor de ouders. Jullie krijgen dan een online presentatie van het KSOM-oriënteringsproject in de eerste graad. Er is dan ook de mogelijkheid om live te chatten en vragen te stellen. De presentatie blijft daarna nog beschikbaar.

Surf naar www.ksom.be voor meer informatie. De directe praktische organisatie vind je hier.

(2) BAOSO-spel voor leerlingen: De traditionele BAOSO-dag wordt dit jaar vervangen door een spel dat in de klas van de basisschool wordt gespeeld. Zo ontdekken jullie spelenderwijs het aanbod van KSOM en de verschillende campussen.

(3) Informatie voor ouders en leerlingen: Jullie hebben vast heel wat vragen over het aanbod, de aanpak, de projecten en de zorg op onze school. Deze informatie brachten we samen op een nieuwe microsite. Naast duidelijke informatie laten we hier ook graag leerlingen en collega’s aan het woord. Kom geregeld opnieuw een kijkje nemen. We voegen nog initiatieven van onze bezige school toe.

Surf naar www.sjbmolinformeert.be

(4) BAOSO-filmpje voor ouders en leerlingen: Natuurlijk wil je voelen hoe het leven bruist op onze school. Een ludiek filmpje van creatieve leerlingen en leerkrachten neemt jullie mee in ons verhaal.

Volg vanaf begin maart onze sociale media om het resultaat te bewonderen.

(5) Contactmomenten voor ouders en leerlingen: De kans is klein dat we jullie voor het moment van de inschrijvingen nog in levende lijve op onze campus SJB kunnen ontvangen. We geloven in de meerwaarde van een persoonlijk contact op maat. We reserveren daarom de week van 2 tot 9 mei voor jullie.

Als de maatregelen het toelaten nodigen we jullie uit voor een bezoek aan SJB. We voorzien een programma op maat dat jullie laat kennismaken met ons aanbod en onze school. De kans dat de corona-regelgeving dit toelaat is echter klein.
We denken daarom nu ook al na over een online alternatief waarin we jullie via videogesprekken in contact laten komen met SJB.

Raadpleeg onze microsite www.sjbmolinformeert.be voor de laatste update.

(6) Inschrijvingen: Vanaf 10 mei om 10 uur kan er digitaal ingeschreven worden. Wie vanaf dan tot en met 13 mei heeft ingeschreven, is er ook zeker van dat zij/hij op de campus van zijn/haar keuze een plaats heeft.

Klik hier om vanaf maandag 10 mei om 10 uur in te schrijven.

(7) Kennismaking met de school: Hopelijk komt er een moment waarop we nieuwe leerlingen, net als vorig jaar, mogen uitnodigen op de school. De huidige onthaalbrochure geeft je al heel wat praktische inkijk in ‘t College van Mol.

Wij zijn alvast klaar om met veel goesting samen met jullie ‘het gewone buitengewoon’ te doen op ’t College van Mol!