Financiën

Hoe betaal ik voor een schooljaar op het College?

In principe hoeven leerlingen op school nergens voor te betalen, tenzij voor de aankoop van eten of drinken tijdens de middagpauze. Voor huur- en koopboeken, studie-uitstappen, culturele activiteiten in het kader van de lessen, kopieerwerk en dergelijke ontvang je gespreid over het schooljaar de rekeningen.

Hoeveel kost een schooljaar op het College?

De vermoedelijke kost per schooljaar wordt meegedeeld tijdens de open dag en bij de inschrijving. Om de schoolrekeningen zo laag mogelijk te houden, engageert de school zich om een deel van de kosten zelf te dragen. Voor iedere leerling wordt daarom een bedrag van €12,50 in mindering gebracht op de schoolrekening.

Voor meer informatie over ons engagement de schoolrekening zo laag mogelijk te houden, raadpleeg je best de schoolcode.

Mijn kind was afwezig tijdens een schoolse excursie of activiteit. Moet ik hiervoor nog betalen?

Leerlingen dragen bij in de kosten als ze afwezig zijn op de dag van de activiteit tenzij ze langere tijd afwezig zijn of een doktersattest kunnen voorleggen. De school rekent geen kosten aan bij afwezigheid van een leerling op een schoolactiviteit indien de school de door haar gemaakte kosten kan recupereren.

Komt mijn kind in aanmerking voor een studietoelage?

Studietoelages worden geregeld en uitbetaald door het ministerie van onderwijs. De inkomensgrenzen om daarvoor in aanmerking te komen veranderen elk jaar. Raadpleeg de website van de Vlaamse overheid om te kijken of jouw kind recht heeft op een studietoelage.

Voor meer info kan je terecht op het secretariaat van de school of op het gratis nummer 1700.

Zijn mijn kinderen verzekerd op school?

De schoolverzekering dekt alle lichamelijke letsels bij ongevallen op school, op weg van en naar de school en bij alle buitenschoolse activiteiten die de school onder haar toezicht organiseert. Stoffelijke schade op weg van en naar de school dekt de schoolverzekering niet. Daarvoor sluit je best een familiale verzekering af.

Voor verdere informatie kan je in de school steeds terecht op het leerlingensecretariaat.