Infrastructuur

Hebben leerlingen op het College een vast klaslokaal?

In de eerste graad hebben de leerlingen meestal les in hun eigen klaslokaal. Hier kunnen ze echt thuiskomen. We creëren er een krachtige leeromgeving door een rijk aanbod aan multimediamateriaal. Elke klas beschikt over een beamer, een geluidsinstallatie en een overheadprojector. Voor sommige vakken als biologie of plastische opvoeding zijn er speciale lokalen met aangepast didactisch materiaal beschikbaar.

In de tweede en derde graad is het belangrijk dat de leerkracht doorlopend beschikt over al het nodige didactische materiaal. Daarom trekken wij resoluut de kaart van de vaklokalen. Elk vak heeft een aantal specifieke lokalen met aangepaste infrastructuur die zijn ingericht volgens de wensen en de noden van het vak. De leerlingen kunnen zo niet alleen op de meest aangename wijze les krijgen; zij zitten tevens in een aangenaam kader dat onmiddellijk verband houdt met het vak.

Is er een bibliotheek op school?

Op het College staat de bibliotheek bekend als het Open Leercentrum (OLC). Daar kunnen leerlingen en leerkrachten terecht wanneer ze informatie willen opzoeken. Het OLC beschikt over een grote vakbibliotheek met informatie over zeer vele onderwerpen en over een groot aantal tijdschriften. Leerlingen kunnen er ook fictieboeken ontlenen of lezen.

In het OLC staan er een groot aantal laptops ter beschikking. Vanop deze computers kunnen leerlingen en leerkrachten o.a. Mediargus raadplegen, een digitale databank die alle artikels uit Vlaamse kranten en Roularta magazines bevat van de voorbije decennia. Alle materialen uit ons OLC en ook vele tijdschriftartikels zijn opgeslagen en zijn te raadplegen via de digitale catalogus Colibris.