ELVIS

Computers zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs. Leerkrachten zetten steeds vaker ICT-toepassingen in om het leren te ondersteunen, Smartschool staat centraal in het lesgebeuren en het internet is een belangrijke bron van kwalitatieve informatie en stuurt de communicatie. Sinds kort maken ook al onze leerkrachten en leerlingen gebruik van cloud-toepassingen binnen Office 365. Bijna alle leerplannen besteden ruim aandacht aan ICT en de maatschappij verwacht dat de school de leerlingen goed voorbereidt op de vaardigheden die onontbeerlijk zijn in de 21ste eeuw.

Daarom beginnen we vanaf 1 september 2017 in het vierde jaar met ELVIS, oftewel Een Laptop Voor Iedere SJB’er. Via dit project krijgt elke leerling en leerkracht dezelfde laptop ter beschikking, waarmee zij gebruik kunnen maken van de uitgebreide ICT-infrastructuur op onze school, zowel in de les als erbuiten. Alle leerlingen van het vierde zullen aan het begin van het jaar dezelfde kwalitatieve laptop huurkopen bij de school. De betaling gebeurt gespreid over 3 jaar met afbetalingen van ongeveer €50 per kwartaal, waardoor de totale prijs maximaal €600 bedraagt. Voor dit bedrag ontvangen de leerlingen naast de laptop ook een stevige beschermhoes, een onderhoudscontract van 3 jaar en een uitgebreide garantie van 3 jaar (ook op de batterij).

Met dit project zetten we op SJB een belangrijke stap vooruit. Een nieuwe manier van lesgeven krijgt zo voluit kansen. Dat betekent echter niet dat we alle traditionele onderwijsvormen overboord gooien. We combineren graag oud en nieuw en kiezen steeds voor de meest waardevolle en rendementsvolle aanpak — trouw aan ons motto: ‘het gewone buitengewoon in leren, leven en zorgen’.

Voor meer informatie rond ELVIS, kan je onze FAQ raadplegen, of contact opnemen via Smartschool (via een bericht aan ‘Elvis’), via elvis@sjbmol.be of via een geschreven bericht aan het leerlingensecretariaat.