Sport

SJB  sportiefste school in de Kempen

Al jarenlang houdt onze school de  eer hoog van sportiefste school in de Kempen!. Ze werd in juni 2012 voor de veertiende keer op rij door de Stichting Vlaamse Schoolsport ( SVS) bekroond met de hoogste onderscheiding in  de schoolsport. De uitstekende kernwerking en deelname aan SVS-activiteiten op woensdagnamiddag en aan activiteiten tijdens de middagsport (klassencompetities) zorgden ervoor dat onze school zich weer in de hoogste categorie klasseerde.

Het gonst van sportieve bedrijvigheid op de school.

Gedurende het hele jaar wordt een uitgebreide klassencompetitie georganiseerd voor zaalvoetbal, volleybal, basketbal,  tafeltennis en badminton.

Op woensdagnamiddag doet onze school mee aan de zeer brede waaier van sportactiviteiten die de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) organiseert: voetbal, zaalvoetbal, volleybal, basketbal, zwemmen, veldlopen, oriëntatielopen, badminton, tennis, tafeltennis, wielrennen, mountainbiken en turnen.

Aan al deze competities kunnen de leerlingen naar hartelust deelnemen .

Deelname aan deze competities brengt bovendien sportpunten op, die op het einde van het schooljaar per graad de meest sportieve klas aanduiden. De leerlingen van die klas  worden beloond met een extra-sportdag.

Enkele van onze schoolploegen mochten al deelnemen aan internationale competities in Komarno (Slowakije), Athene, Malta en Wenen.

Regelmatig worden er ook leerlingen van onze school geselecteerd voor de Fisec-ploegen voetbal, basketbal en volleybal. Deze ploegen spelen elk jaar een internationaal tornooi in het buitenland.